Oricât ai încerca ca părinte, se pot întâmpla lucruri imprevizibile și imposibil de controlat. Copiii se rănesc, se îmbolnăvesc și traversează perioade în care sprijinul medical este absolut necesar recuperării și vindecării lor. Vizitele la medic, spitalizarea și intervențiile medicale pot să fie apăsătoare, să apară întrebări și neclarități legate de proces. Din dorința de a veni în sprijinul părinților, aparținătorilor, precum și a personalului medical, psihologii Inocenți au creat acest ghid cu scopul de a facilita însoțirea copiilor prin experiențele medicale în acord cu nevoile lor.
Ghidul cuprinde informații bazate pe dovezi despre ce și cum simte și înțelege copilul în diferite contexte medicale, alături de modalități prin care aceste experiențe pot deveni un prilej de învățare și de creștere a rezilienței.
Iată capitolele în care se regăsesc informații extrem de valoroase, culese atât din intervențiile directe ale psihologilor, cât și din materiale de specialitate:
Ghidul a fost conceput și redactat de către Mirabela Iolanda Stoinoiu (psihoterapeut în programul „Viața Copilului” Inocenți București), Cristina Frățilă (psiholog clinician în programul „Viața Copilului” Inocenți București), Alina Tomșa-Bondanffy (psihoterapeut și consultant în programele „Viața Copilului” Inocenți București). Partenerul nostru în realizarea ghidului este Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” București.