INOCENȚI CLUJ-NAPOCAExpoziția
#EuFacDiferenta
2023

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Introspecție

Fundația Inocenți a continuat și în 2023 programul de Alfabetizare în Sănătate Mintală  în Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, care presupune susținerea a opt ateliere fiecărei clase participante, pe teme relaționate cu sănătatea mintală: stigmă și mituri, sănătate mintală, emoții, anxietate și strategii de gestionare a anxietății, depresie și strategii de prevenție, imagine corporală.

Programul își propune să deschidă discuții despre sănătatea mintală, care devin o invitație la introspecție. Aceasta poate presupune să fim mai în contact cu emoțiile noastre, să reflectăm la experiențele noastre, să identificăm punți comune între noi și ceilalți oameni.

Tema lucrărilor de artă din acest an a elevilor de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca a fost introspecția. Mulți artiști își folosesc arta ca modalitate de a explora propriile experiențe interioare și de a le comunica altora. Arta poate fi o formă de autoexprimare care permite indivizilor să reflecteze asupra gândurilor lor, emoțiilor și experiențelor într-un mod creativ și semnificativ. De exemplu, unii artiști folosesc pictura, desenul sau sculptura ca modalitate de a explora propriile emoții și experiențe. Ei pot crea artă care este profund personală, explorând teme precum pierderea, iubirea sau identitatea. Alți artiști își folosesc lucrările pentru a comenta probleme sociale mai largi sau pentru a explora condiția umană în general.

https://rcr.org/wp-content/uploads/2023/05/Afis-Expozitie-EuFacDiferenta-mai-2023-website.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Descoperă expoziția din acest an

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Le mulțumim elevilor că au avut curajul de a-și exprima trăirile prin artă ca o modalitate de autocunoaștere și de a permite ca o parte din ei să fie văzută. Totodată, mulțumim profesorilor și Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” pentru sprijin și implicare.

Vă așteptăm la expoziție între 15 și 25 mai în sala GALERIA VECHE de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca.