Eveniment caritabil dedicat Zilei Internaționale a Copilului
Fundația Inocenți București, în parteneriat cu Fundația Résonnance și Casa Artelor Dinu Lipatti, cu sprijinul Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil, al Ambasadei Elveției în România și al Swiss Sponsor’s Fund” vă invită joi, 8 iunie, de la ora 19:00, la evenimentul caritabil „Copii pentru Copii”, care vine în sprijinul copiilor defavorizați.
Artiștii care vor evolua pe scenă sunt elevi ai Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” și ai Școlii Gimnaziale de Arte “Iosif Sava”, București. Micii muzicieni își doresc să ofere prin talentul lor posibilitatea de a trimite în tabără 60 de copii susținuți de Fundația Inocenți București. Elevii sunt îndrumați de către profesoarele: Carmen Enescu Botezatu, Elena Petrenco, Mihaela Olivia Sidoreac și Olga Podobinschi, iar în cadrul Fundației Résonnance participă la cursurile susținute de profesoarele Lavinia Dragoș și Diana Iulia Simon.
Programul artistic include lucrări ale compozitorilor: Dinu Lipatti, Franz Liszt, Piotr Ilici Ceaikovski, Frédéric Chopin, George Enescu și Béla Bartok.
Accesul la eveniment se va face în baza unei donații sugerate de 50 RON, la locație, care poate fi achitată cu cardul sau numerar.
Beneficiarii acestui spectacol caritabil
Copiii pentru care Fundația Inocenți organizează tabăra în urma evenimentului caritabil sunt beneficiari ai programului educațional și de integrare socială Inocenți din București și județul Ilfov. Acest tip de program se derulează încă din anul 2011, timp în care sute de copii din medii vulnerabile au fost sprijiniți în parcursul educațional, în vederea reducerii ratei abandonului școlar și a creșterii șanselor integrării sociale. Acest obiectiv face parte din misiunea Fundației Inocenți și este îndeplinit atât prin activități de educație formală constante, cât și prin educație non-formală (ateliere de dezvoltare personală, vizite la muzee sau alte obiective de interes, ieșiri alături de specialiștii Inocenți, consiliere psihologică, tabere tematice).
Organizatorii evenimentului
* Fundația Inocenți – Romanian Children’s Relief este o organizație non-profit care sprijină copiii să își atingă potențialul maxim. Suntem alături de copii, tineri și familiile acestora prin programe structurate conduse de specialiști în domeniu pentru a preveni și ameliora situații de risc.
Fundația Inocenți – Filiala București desfășoară trei tipuri de programe:
– Programul de suport psiho-social “Viața Copilului” pentru copiii spitalizați în trei spitale din București și Cluj-Napoca;
– Programele de suport educațional și integrare socială Inocenți în școli din București și Glina (jud. Ilfov);
– Programul de “Alfabetizare în sănătate mintală” pentru adolescenți și tineri.
Mai multe informații regăsiți pe www.inocenti.ro
* Fundația Résonnance a fost creată în 1998 de pianista de renume internațional Elizabeth Sombart în Elveția și s-a născut din dorința de a oferi muzica clasică unui număr cât mai mare de persoane care nu pot avea acces la ea: copiii abandonați din orfelinate, bătrânii din aziluri, celor bolnavi, celor care-și ispășesc pedeapsa în închisori, dar și tinerelor talente, oferindu-le rodul celor 30 de ani de cercetare, experiență și concerte prin Pedagogia Résonnance: fenomenologia sunetului și a gestului. Résonnance este prezentă în Elveția, Franța, Italia, Spania, Belgia, Liban și România.
Résonnance România, asociație culturală și umanitară înființată în luna mai 2013, este o filială a Fundației Résonnance din Elveția, a cărei președintă este pianista Elizabeth Sombart. Filiala din România nu este întâmplătoare, Elizabeth Sombart fiind strănepoata marelui savant Nicolae Leon și discipol, timp de zece ani, a maestrului Sergiu Celibidache. Activitățile Résonnance se desfășoară în principal la București.
Mai multe informații regăsiți pe https://www.resonnance.org/ro/
* Casa Artelor Dinu Lipatti este Centrul cultural de excelență al Primăriei Municipiului București, care și-a propus încă de la înființare, din anul 2017, sub conducerea
directorului fondator Alice Barb, să pună în valoare personalitatea și creația marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti, transformându-l într-un model autentic pentru tinerele generații și într-un brand de țară, promovând cu pasiune și dăruire Arta și Cultura clasică românească și universală. De-a lungul celor 5 ani de activitate, la Casa Artelor Dinu Lipatti au fost organizate nu mai puțin de 300 de seri de spectacole în regim de premieră, la care au fost invitați aproximativ 1200 de oameni de cultură și artiști din toate generațiile și peste 35.000 de spectatori de toate vârstele au participat la evenimentele, programele și festivalurile Casei Artelor Dinu Lipatti. Copiii au ocupat întotdeauna un loc aparte în programele Casei Artelor Dinu Lipatti și au beneficiat de ateliere, cursuri și spectacole menite să le insufle dragostea pentru frumos și pentru muzica clasică.
Mai multe informații regăsiți pe https://casaartelordinulipatti.ro/
* Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) este principalul interlocutor specializat al statului în vederea elaborării şi redefinirii politicilor publice pentru asigurarea bunăstării copilului din perspectiva drepturilor copilului, utilizând şi dezvoltând într-un cadru coerent şi comprehensiv experienţa şi expertiza membrilor săi. Înfiinţată în anul 1997, FONPC numără aproximativ 100 de ONG-uri membre, care lucrează în folosul copiilor şi al comunităţii, printre care se regăsește și Fundația Inocenți.
Mai multe informații regăsiți www.fonpc.ro
- Ambasada Elveției în România, în calitatea sa de reprezentanţă oficială a Elveţiei în
România, desfășoară o gamă largă de activități care acoperă toate domeniile tematice ale relațiilor diplomatice dintre cele două guverne. Ambasada reprezintă interesele Elveției în domeniul politic, economic, financiar, juridic, științific, educațional și cultural.
Ambasada sprijină cooperarea între Elveția și țara de reședință, contribuind la promovarea şi întărirea relaţiilor bilaterale.
Mai multe informații regăsiți https://www.eda.admin.ch/bucarest
- Swiss Sponsors’ Fund este un proiect comun al Ambasadei Elveției în România și al
Camerei de Comerț Elveția-România. Misiunea Swiss Sponsors’ Fund este de a dezvolta și consolida relațiile bilaterale elvețiano-române, de a crește vizibilitatea membrilor Camerei și de a susține proiecte care promovează schimburile bilaterale elvețiano-române, reflectând valorile, competențele și interesele elvețiene în diverse regiuni ale României. Swiss Sponsors’ Fund este gestionat de Ambasadă și finanțat anual de către membrii Camerei de Comerț Elveția-România. În 2023 proiectul Swiss Sponsors’ Fund beneficiază de susţinerea a 8 companii membre ale Camerei de Comerț Elveția-România, respectiv: Holcim, Artemis Real Estate, Nestlé, Schindler, Aqua Carpatica, Cabinet de Avocat Gruia Dufaut, Geberit şi Technology Staffing Group. Mai multe informații regăsiți https://www.ccer.ro/swiss-sponsors-fund
Partener media principal: Romantic FM
Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa, spotmedia.ro, TRINITAS TV, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Societatea de Transport București.