bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Atelier pentru părinți informați

Copilăria nu se oprește la poarta spitalului
  • Cum ar putea copilul meu să parcurgă mai ușor întâlnirea cu medicul, cu acul și seringa sau chiar cu internarea?
  • Cum va percepe copilul meu spitalul și intervențiile medicale?
  • Cum îl însoțesc din punct de vedere psiho-emoțional în caz de accident/căzătură?
  • Ce tehnici non-farmacologice de ameliorare a durerii există?

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele pe care le vom dezbate împreună, în cadrul atelierului pentru părinți informați, marca Fundația Inocenți – București.

La acest eveniment, specialiști psihologi cu experiență și expertiză în domeniul psiho-medical vor prezenta într-un format interactiv o serie de strategii prin intermediul cărora părinții pot aduce mai multă înțelegere și confort copiilor în perioada de spitalizare.

Evenimentul va avea loc în data de 17 iunie 2023, la Biblioteca Națională a României, sala Pergament, între orele 11:00 – 13:00.

Boala și spitalizarea fac parte din experiențele cele mai provocatoare, atât pentru copil, cât și pentru întreaga familie. Modul cum traversează copilul aceste vizite medicale e foarte important deoarece:

– primele experiențe imprimă atitudinea generală a copilului față de medici, spital și instrumentar medical;

– stresul și traumele psiho-medicale timpurii pot impacta pe termen mediu și lung toleranța la durere a copiilor, încrederea în oameni, relația cu propriul corp, nivelul de stres, capacitatea de memorare și învățare etc.

Accesul la acest atelier se face în baza unei donații sugerate de 50 RON, fie în contul Fundației Inocenți – Filiala București, fie la locație. Donația dumneavoastră susține în mod direct programele de sprijin psiho-social ale Fundației Inocenți în două spitale de copii din București: Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” și Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”.

 

 

* Pentru a vă rezerva locul este necesar să completați acest formular de mai jos.

Participarea la acest eveniment vă asigură dobândirea în format online a “Ghidului de însoțire a copilului în experiențe medicale”, în care veți găsi informații concrete, practice și bazate pe dovezi, menite să prevină și să amelioreze stresul spitalicesc, prin pregătirea psiho-emoțională a copilului și a părintelui.

 

Cine sunt facilitatorii acestui atelier?

  • Alina Tomșa-Bogdanffy: psihoterapeut experiențialist cu o vastă experiență de lucru cu copii și familii în mediul spitalicesc. A dezvoltat programe de sprijin psihologic în clinici și spitale din România și a dezvoltat metodologia de însoțire a copilului spitalizat în cadrul Fundației Inocenți. Este terapeut acreditat în terapia prin arte expresive (EGS Elveția); consultant și mentor în programele de suport psiho-social „Viața Copilului”.
  • Mirabela Stoinoiu: psihoterapeut în programul „Viața Copilului” București, precum și în programul de Alfabetizare în sănătate mintală pentru adolescenți.
  • Cristina Balaban: psiholog clinician în programul „Viața Copilului” București. Cristina are o vastă experiență de lucru atât ca logoped, cât și ca psiholog, beneficiarii serviciilor sale fiind copii din medii defavorizate, centre de plasament, spitale.

 

Fundația Inocenți – Romanian Children’s Relief (www.inocenti.ro)

De peste 35 de ani, Fundația Inocenți este alături de copiii spitalizați și familiile lor, în spitale și clinici de pediatrie din București, Bistrița și Cluj-Napoca. Psihologii noștri realizează zi de zi intervenții personalizate de suport pentru a veni în sprijinul fiecărei familii pe care o întâlnim, precum și a actului medical.

Părinții informați și dornici să sprijine familiile din comunitatea lor sunt o forță imbatabilă, iar sănătatea fizică și psihologică a copiilor este prioritatea noastră, a Fundației Inocenți și a partenerilor noștri.


Nume
Field is required!
Field is required!
Până în prezent, ați trecut prin experiențe medicale cu copilul dumneavoastră (spitalizare, tratamente dificile, controale repetate etc.)?
  • - selectați un răspuns -
  • Da
  • Nu
- selectați un răspuns -
Field is required!
Field is required!
Ce vârstă are copilul dumneavoastră?
- completați vârsta -
Field is required!
Field is required!
Adresă de e-mail
Field is required!
Field is required!
Ce vă îngrijorează cel mai tare când vine vorba despre experiențe medicale prin care ar putea trece copilul?
- completați aici -
Field is required!
Field is required!
Care sunt așteptările dumneavoastră de la acest atelier?
- completați aici -
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!