Materiale educaționaleResurse Inocenți

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://rcr.org/wp-content/uploads/2022/11/Resurse-Fundatia-Inocenti-detaliere.jpg

Biblioteca Inocenți

Toate materialele pe care le vei descoperi pe această pagină au fost realizate de către psihologii Inocenți și voluntari. Pe de o parte, scopul acestor lucrări este de a veni în sprijinul copiilor, adolescenților, dar și al adulților care se confruntă cu momente provocatoare în viețile lor. Pe de altă parte, acestea au scop educativ, informativ și suntem siguri că și-ar găsi locul în biblioteca oricui.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Resurse Inocenți

Povești terapeutice - Rufi

Rufi nu este un simplu dragon, ci își propune să fie prietenul copiilor și al adolescenților, purtându-i pe aceștia într-o călătorie a cunoașterii de sine. Scrise într-un mod creativ și jucăuș, cele 4 povești terapeutice oferă informații prețioase cu privire la gestionarea furiei, a depresiei, a anxietății și a ADHD-ului.

https://rcr.org/wp-content/uploads/2022/11/Povesti-Rufi.jpg
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://rcr.org/wp-content/uploads/2022/11/Povesti-terapeutice-bucuresti.png
Resurse Inocenți

Poveşti terapeutice pentru copiii spitalizați și familiile lor

Aceste poveşti sunt menite să îi ajute pe copii și familiile lor să facă față spitalizării, prin înțelegerea emoțiilor din spatele unor simptome şi prin prezentarea procedurilor medicale folosind un limbaj adaptat vârstei. Totodată, cititul împreună ajută la îmbunătățirea relației părinte-copil.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Resurse Inocenți

Broșuri informative pentru adolescenți

Elaborate de către specialiști, aceste materiale vin în sprijinul adolescenților cu informații relevante despre cele mai frecvent abordate subiecte de sănătate mintală: ADHD, anxietate generalizată, anxietate socială, depresie, fobii specifice, furia și managementul frustrării, imaginea corporală și tulburările alimentare.

https://rcr.org/wp-content/uploads/2023/11/Resurse-Brosuri_MH.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://rcr.org/wp-content/uploads/2022/11/Podcast-Inocenti.png
Resurse Inocenți

Podcast - interviuri cu specialiști

Venim în întâmpinarea adolescenților, părinților, dar și altor categorii de populație, printr-o serie de interviuri cu profesioniști din domeniul sănătății mintale (psihologi, psihoterapeuți, psihiatri etc). În cadrul acestui proiect de psihoeducație, sunt abordate tematici de interes major prin care li se oferă urmăritorilor informații și instrumente din sfera sănătății mintale. Printre subiectele abordate se numără: stimă de sine, imagine corporală, stigmă asociată tulburărilor mintale etc.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Resurse Inocenți

Ghid de însoțire a copilului în experiențe medicale

Psihologii Inocenți, cu experiență de lucru în mediul spitalicesc, au creat un ghid pentru părinții și cadrele medicale care doresc să-și îmbogățească cunoștințele despre însoțirea eficientă a copilului prin experiențe medicale. Ghidul cuprinde informații bazate pe dovezi despre ce și cum simte și înțelege copilul în diferite contexte medicale, alături de modalități prin care aceste experiențe pot deveni un prilej de învățare și de creștere a rezilienței.

https://rcr.org/wp-content/uploads/2022/11/Ghid-spitale-Inocenti.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://rcr.org/wp-content/uploads/2022/11/Siguranta-copilului-Inocenti.jpg
Resurse Inocenți

Proiectul pentru Siguranța Copilului

Acest proiect a fost creat pentru a preveni rănirea sau chiar moartea copiilor aflați la vârste foarte fragede (0-4 ani). Pentru a atinge impactul dorit asupra familiilor, specialiștii noștri organizează sesiuni de informare și consiliere pentru părinții și aparținătorii ai căror copii ar putea fi expuși riscului de Sindrom al Copilului Zgâlțâit (SCZ).

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Resurse Inocenți

Articole pe diverse teme de interes pentru adolescenți și părinți

Psihologii Inocenți vin în sprijinul copiilor, adolescenților, părinților, dar nu numai, printr-o serie de articole documentate prin care să ofere o mai bună înțelegere asupra a ceea ce simțim și manifestăm în diferite contexte. Care sunt emoțiile principale? Cum le putem gestiona? Iată doar câteva dintre întrebările ale căror răspunsuri le vei afla aici.

https://rcr.org/wp-content/uploads/2022/11/articole-inocenti.jpg

Accesează Biblioteca Inocenți

Completează formularul

Hai să ne cunoaștem mai bine! Datele solicitate în cadrul acestui formular ne ajută să avem o imagine de ansamblu asupra eficienței și a modului în care sunt utilizate materialele Inocenți.

Descarcă materialele solicitate

Dacă ai completat formularul și materialele solicitate nu au ajuns încă la tine, verifică și secțiunea Spam. Gata! Acum te poți bucura de aceste resurse valoroase!

Dă vestea mai departe

Echipa Inocenți a depus multă muncă de cercetare și mult suflet în aceste materiale. Ne-am bucura ca ele să fie de folos unui număr cât mai mare de oameni. Dă veste-n țară despre noi și devii automat parte din misiunea Inocenți!
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Îți mulțumim pentru interes!

bt_bb_section_top_section_coverage_image