bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ateliere de educație nonformală, vizite și tabere pentru micii Inocenți, cu sprijinul Pepco România

2 octombrie 2023by Fundația Inocenți0

În perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, Fundația Inocenți – Filiala București a desfășurat Programul de educație nonformală și integrare socială cu sprijinul Pepco România. Scopul proiectului a constat în oferirea de oportunități copiilor și adolescenților care provin din medii dezavantajate în vederea dezvoltării de noi competențe și abilități, prin participarea la experiențe educative, colaborative, recreative, dinamice, atât în grup restrâns, cât și în comunitate (în cadrul școlilor din care provin, dar și în alte medii interactive).

Echipa multidisciplinară Inocenți, formată din pedagog social, asistent social, psiholog, lucrător de tineret, dar și voluntari, a sprijinit peste 90 de copii și adolescenți aflați în situații de risc să își dezvolte abilitățile de viață independentă prin participarea la activități extra-curriculare. Printre acestea se numără: ateliere creative pe diferite tematici, sesiuni de dezvoltare personală, dar și numeroase activități în aer liber, vizite în diverse locații educative, excursii și tabere. Astfel, micuții noștri, au vizitat: Muzeul Copiilor, Muzeul Simțurilor, Orășelul Cunoașterii, Observatorul astronomic, dar și alte numeroase obiective menite să le îmbogățească cunoștințele într-un cadru inedit.

O altă activitate a proiectului a constat în sărbătorirea zilelor de naștere ale copiilor, precum și alte evenimente importante de peste an precum sărbătorile de iarnă, sărbătorile pascale, Ziua Copilului.

Pe lângă beneficiarii constanți ai proiectului, peste 190 de copii și adolescenți din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea (București și județul Ilfov) au participat la activități comune de incluziune socială (ateliere creative, prezentări pe diferite tematici etc.).

Pe parcursul proiectului, echipa Inocenți și-a îndreptat atenția și către părinții copiilor, precum și alți adulți din familii, 85 dintre aceștia primind sprijin administrativ, consiliere socială, psihologică și educațională, inclusiv sprijin material (produse de igienă personală, de igiena casei, alimentare), la nevoie. De asemenea, prin activități și ateliere punctuale, am vizat îmbunătățirea abilităților parentale, precum și a relației părinte-copil.

În desfășurarea activităților planificate, echipa multidisciplinară s-a bucurat de sprijinul a peste 50 de voluntari.

Mulțumim mult, Pepco România, pentru tot sprijinul acordat în procesul integrării sociale prin educație nonformală!

 

Despre Fundația Inocenți – Filiala București

Fundația INOCENȚI este o organizație neguvernamentală al cărei scop este acela de a oferi sprijin copiilor, tinerilor și familiilor acestora, care se află în situații de risc, astfel încât să se obțină ameliorarea condițiilor de viață, integrarea socială, creșterea și dezvoltarea echilibrată. Fundația este acreditată ca Furnizor de Servicii Sociale de către Ministerul Muncii, al Familiei și al Protecției Sociale. Fundația Inocenți – Filiala București desfășoară trei tipuri de programe: programele de suport psiho-social “Viața Copilului” pentru copiii spitalizați în trei spitale din București și Cluj-Napoca; programele de suport educațional și integrare socială Inocenți se desfășoară în o școală din București și două școală din Glina (Ilfov), programe de Alfabetizare în sănătate mintală” pentru adolescenți și tineri.

Despre PEPCO România

Pepco este lanțul de retail european cu cea mai rapidă creștere, oferind îmbrăcăminte pentru întreaga familie și bunuri de uz casnic. Motto-ul rețelei „Descoperă calitatea, bucură-te de preț” atrage în fiecare lună milioane de clienți. Compania are aproape 4.000 de magazine și este prezentă în 20 țări din Europa. În prezent, rețeaua are peste 25.000 de angajați, dintre care aproximativ 2970 doar în România. La nivel de grup, Pepco desfășoară activități extinse în domeniul dezvoltării durabile pe baza unei strategii care acoperă toate domeniile ESG. Scopul companiei este de a implementa și de a oferi clienților soluții durabile prin reducerea impactului activității asupra mediului și ajută clienții să facă alegeri mai informate și benefice pentru planetă, în fiecare zi. Din punct de vedere social, își propune să diminueze inegalitățile și să ofere șanse egale la un start bun în viața de adult copiilor și adolescenților. Nu în ultimul rând, investește în dezvoltarea angajaților și îi încurajează să se implice în acțiuni de voluntariat. Pentru mai multe informații accesați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *