bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Iuliana, un zâmbet și o îmbrățișare pentru fiecare om din viața ei

21 septembrie 2023by Fundația Inocenți0

Bucurie. Curaj. Blândețe. Acești termeni o descriu în totalitate pe micuța Iuliana, unul dintre beneficiarii programului educațional Inocenți din București, de a cărei evoluție suntem tare mândri.

Specialiștii Fundației Inocenți o cunosc pe Iuliana încă de când era mică, privind școala din brațele calde ale mamei care se îngrijea de frații mai mari. Brațele mamei erau locul sigur din care, cu un mic zâmbet, ne întâmpina pe toți, chiar dinainte de a putea vorbi.

Anii au trecut, zâmbetul Iulianei a înflorit, adăugându-i-se vioiciunea și blândețea din ochii mari și expresivi.

Cu fiecare interacțiune avută cu noi, Iuliana prindea curaj, folosindu-se de un nou zâmbet pentru a socializa și a-și apropia oamenii din jur. Alături de ceilalți 3 frați și de părinții ei, Iuliana a devenit un copil vesel, cu energie și curaj, fiind foarte atașată de fiecare în parte.

Adaptarea la noua aventură din viața ei, începutul școlii, a venit însă cu provocări căci, în sala de clasă, Iuliana era doar cu colegii și doamna învățătoare, fără un chip familiar care să îi confirme că este în siguranță și că va reveni alături de cunoscuți. Cu susținere și încurajări venite din partea familiei și a specialiștilor Inocenți, cu încredere că își va putea depăși momentele de teamă, asigurând-o de fiecare dată că sentimentul ei de siguranță este important pentru fiecare din noi, prin participarea la sesiuni individuale sau de grup de joc de rol, la activități non-formale educative și distractive, Iuliana este acum mult mai încrezătoare!

Elena Georgescu, pedagog social:

Iuliana este în clasa I și zi de zi participă cu mult entuziasm la toate activitățile creative, își dezvoltă abilitățile de relaționare și comunicare și a participat la activitățile taberei din ultimii 2 ani, creându-și amintiri dragi. Prin fiecare joc la care ia parte, prin fiecare discuție pe care o are cu adulții sau colegii ei, Iuliana este cu un pas înainte spre a întâmpina cu mult curaj lumea fascinantă din jurul ei. Cu pași mici și din ce în ce mai siguri, merge cu încredere spre a-și descoperi noi capacități pentru viitor.”

Suntem tare mândri de tine, Iuliana, și avem încredere în abilitățile tale!

*Programul de suport educațional Inocenți este susținut de Pepco România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *