bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Irina, fetița care ne-a demonstrat că “DA, SE POATE!”

Irina-2

Zi de zi, suntem martorii unor adevărate procese de transformare prin care trec micii noștri beneficiari. Prin multă muncă, determinare și implicare nu doar din partea specialiștilor Inocenți, ci și a copiilor care devin partenerii noștri de nădejde în tot acest parcurs, culegem împreună roade de care suntem extrem de mândri: comportament îmbunătățit, dezvoltarea abilităților de viață independentă, a abilităților sociale, dar și rezultate școlare frumoase.

Astăzi vă prezentăm unul dintre copiii tare dragi nouă, pe care îl știm de mai bine de 6 ani, timp în care am depășit împreună multe provocări, dar am și construit o temelie strașnică pentru un viitor mai bun :). Este vorba despre Irina, în vârstă de 15 ani, parte din programul de suport educațional și integrare socială Inocenți de la Școala nr. 2 Cățelu (Glina) încă de la deschiderea acestuia – anul 2013.

 

Membră a unei familii monoparentale, primind doar sprijinul bunicii, al tatălui și al mătușii, Irina ne-a impresionat încă de la început prin ambiția și dorința de a-și depăși condiția de acasă, de a învăța și de a avea rezultate cât mai bune.

În ciuda tuturor dificultăților, a problemelor emoționale determinate de situația dificilă din familie, Irina nu a abandondat. Dimpotrivă, s-a străduit mereu să învețe cât mai bine într-o comună destul de săracă din Județul Ilfov. În fiecare an a obținut note bune (medii generale peste 9) și, ajutată și de specialiștii Inocenți, a reușit să își stabilească un obiectiv important: liceul. Colegele noastre Corina și Anca, au sprijinit-o constant: meditații la disciplinele de examen, suport emoțional și consiliere vocațională, atât de necesară pentru viitorul ei educațional și profesional.

Eforturile depuse, ambiția și dorința de a reuși au fost încununate recent cu un mare succes: absolvirea clasei a VIII-a, a examenului național la care a obținut note bune și obținerea statutului de elevă a unui liceu important din București.

Privind în urmă, la dificultățile, nevoile, lipsurile familiei sale, Irina a atins un obiectiv extrem de important și nu se va opri aici. Noi vom fi alături de ea în continuare și sperăm să ne bucurăm împreună și de admiterea la facultate :).


Mult succes în tot ce îți propui, copil bun!

Programul de suport educațional și integrare socială Inocenți de la Școala nr. 2 Cățelu – Glina este susținut de PEPCO România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *