bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Oportunități unice oferite copiilor defavorizați cu sprijinul Pepco România

29 ianuarie 2020by Fundația Inocenți0
Oportunități-unice-oferite-copiilor-defavorizați

În perioada martie-decembrie 2019, Fundația Inocenți, Filiala București s-a bucurat de sprijin financiar din partea Pepco România în vederea desfășurării programului de suport educațional și integrare socială de la Școala nr. 2 Cățelu (com. Glina). 

22 de copii care provin din medii defavorizate au beneficiat de sprijin în efectuarea temelor, activități menite să îi ajute în dezvoltarea abilităților de viață independentă, sărbătorirea zilelor de naștere, consiliere psihologică, rechizite școlare. 

De asemenea, datorită parteneriatului cu PEPCO România, copiii Inocenți au vizitat Muzeul Antipa, o expoziție de fluturi, au participat la competiții sportive din Brașov și București, au vizionat filme la cinema, s-au distrat în excursie la mare, dar și la Salina Slănic Prahova. Cu alte ocazii, micuții s-au aventurat pe circuitele dintr-un parc de distracție sau au învățat să patineze în miezul verii. Toate aceste activități au avut drept scop dezvoltarea abilităților de viață independentă ale copiilor, a abilităților sociale, precum și oferirea unor oportunități inedite de petrecere a timpului liber.     

Anul trecut, și părinții micuților au beneficiat de suport psihologic, consiliere și îndrumare din partea specialiștilor Fundației Inocenți, precum și de activități sau evenimente cu scopul îmbunătățirii relației părinte-copil, dar și dar și al creșterii gradului de implicare a adulților în procesul educațional al celor mici.

Cu sprijinul Pepco România, echipa Fundației Inocenți a ajuns în 2019 și în comunitatea extinsă din localitatea Glina, organizând evenimente pentru nu mai puțin de 206 de copii și 44 de părinți. Este vorba despre activități creative, jocuri de grup, pictură pe față, jocuri sportive, dar nu numai. 

Toate activitățile prevăzute în acest proiect au fost desfășurate de către specialiștii Fundației Inocenți – Filiala București (psiholog, pedagog social, asistent social) și voluntari instruiți de la Facultatea de Asistență Socială, Facultatea de Psihologie, Facultatea de Medicină.

Mulțumim mult, PEPCO România, pentru tot sprijinul oferit!

 

Despre Fundația Inocenți – Filiala București 

Fundația INOCENȚI este constituită ca persoana juridică de drept privat, neguvernamentală, fără caracter politic sau religios, cu caracter nepatrimonial (nonprofit). Scopul Fundației este acela de a oferi sprijin copiilor, tinerilor și familiilor acestora, care se află în situații de risc, astfel încât să se obțină ameliorarea condițiilor de viață, integrarea socială eficientă, creșterea și dezvoltarea echilibrată.

Fundația este acreditată ca Furnizor de Servicii Sociale de către Ministerul Muncii, al Familiei și al Protecției Sociale.

Fundația Inocenți Filiala București desfășoară două tipuri de programe: 

  • Program de suport psiho-social “Viața Copilului” pentru copiii spitalizați în patru spitale din București și Cluj-Napoca;
  • Programele de suport educațional și integrare socială Inocenți în două școli din București și o școală din Glina (Ilfov).

 

Despre PEPCO România

PEPCO este un lanț European de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-si îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează peste 1600 de magazine în Cehia, Croația, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est.

Magazinele PEPCO sunt destinate vânzării de îmbrăcăminte pentru copii, femei și bărbați, lenjerie de corp, accesorii, jucării, decorațiuni interioare, textile de uz casnic etc. Aproximativ 60% din sortimentul PEPCO este reprezentat de îmbrăcăminte (inclusiv pantofi și lenjerie de corp), iar 40% de bunuri de uz general. În prezent, PEPCO este unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte pentru copii din Europa Centrală și de Est, având o gamă completă pentru vârste între 0-14 ani. Toate produsele sunt alese cu scopul de a oferi clienților o paletă cât mai largă de opțiuni, la cele mai mici prețuri.

În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi văzut în acțiune în fiecare țară în care PEPCO este prezent.

Mai multe informații despre oferte, brand, recrutare sau potențiale colaborări cu proprietarii de spații comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *