bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Cosmin sau copilul care dăruiește oamenilor… bucurie

Cosmin-sau-copilul-care-dăruiește-oamenilor-bucurie-1

Sunteți curioși cum se măsoară succesul în marea familie a Inocenților? Poate v-ați aștepta la numere, însă, succesul nostru se oglindește zilnic pe chipurile copiilor cu care lucrăm, în reușitele lor, dar și în fiecare pas pe care-l fac către un viitor mai bun.

Cosmin este doar unul dintre copiii care au crescut sub ochii noștri și s-au dezvoltat armonios atât pe plan personal, cât și educațional. Provine dintr-o familie modestă, dar care s-a preocupat întotdeauna să îi ofere o educație de pe urma căreia să aibă cât mai multe beneficii.

Beneficiar al programului de suport educațional Inocenți încă din anul 2013, Cosmin a cunoscut o evoluție spectaculoasă, impresionându-ne mereu prin curiozitatea lui și deschiderea spre învățare. Cu o dorință mare de cunoaștere, Cosmin era copilul cu o imaginație debordantă, cu ochi care parcă “cercetau” continuu lumea din jurul lui, avea multe întrebări care necesitau răspunsuri și explicații.

A fost atras de limba engleză cu care a intrat în contact atât la școală, cât și cu sprijinul unui voluntar Inocenți care lucra săptămânal cu copiii din programul educațional. Cu fiecare vizită a voluntarilor internaționali în programele noastre, prindea mai mult curaj să se apropie de o lume care părea îndepărtată, dar de care era fascinat: lumea de dincolo de granițele țării, cu noi provocări și lucruri de descoperit, cu alte culturi și numeroase limbi străine.

Anii au trecut, iar noi am putut fi martori la evoluția zilnică a lui Cosmin, sprijinindu-l totodată pentru a-și atinge potențialul maxim. Participând cu drag și implicare în activitățile formale, dar mai ales non-formale propuse de specialiștii Inocenți, Cosmin a adunat experiențe care l-au ajutat să se descopere, să se “îmbogățească”, dar și să își facă prieteni, copii și adulți deopotrivă.

În cadrul unei activități cu voluntari internaționali veniți în vizită în program, nu mică ne-a fost mirarea atunci când am constatat că bariera lingvistică nu a mai existat. Cu încredere în vocabularul avut într-o limbă străină, dar și cu dorința de a împărtăși din experiențele nou create de el ca adolescent, discuțiile și interacțiunile au fost parcă firești. Cu certitudine, evoluția lui este rezultatul unei curiozități hrănite de oamenii din jurul lui, prin expunerea la activități menite să îi dezvolte pasiunile, să își îmbunătățească cunoștințele, dar, poate cel mai important, să îi dea curaj și încredere în forțele proprii.

Cu aceeași curiozitate în privire, Cosmin a ajuns în pragul examenului de admitere la liceu. Cu nesiguranțe, întrebări, dar și visuri de împlinit, Cosmin a devenit licean, obiectiv pe care, poate, cândva, îl vedea greu de îndeplinit.

Povestea lui Cosmin și parcursul lui în familia Inocenților se scrie atât de frumos și datorită sprijinului pe care Fundația Inocenți – Filiala București îl primește din partea PEPCO România. Mulțumim din suflet pentru suport și parteneriat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *