bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Educație și sănătate pentru copii provenind din familii dezavantajate

Educație și sănătate pentru copii provenind din familii dezavantajate 1

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020, Fundația Inocenți, Filiala București a derulat proiectul “Educație și sănătate pentru copii provenind din familii dezavantajate” pentru un număr de aproximativ 90 copii și tineri și peste 90 de părinți și aparținători.

Chiar dacă a fost un an atipic, iar activitatea în locații a fost restricționată din cauza pandemiei, specialiștii Inocenți (pedagogi sociali, psihologi, asistenți sociali, lucrător de tineret) și voluntarii au reușit să ofere suport copiilor de la distanță sau, punctual, prin deplasarea la domiciliul acestora în funcție de specificul fiecărei acțiuni.

Astfel, pe parcursul celor 12 luni de proiect, toți beneficiarii au primit sprijin pentru a parcurge cu ușurință procesul educațional, dar și echipament școlar și rechizite. De asemenea, peste 70 de copii și-au dezvoltat abilitățile de citit prin participarea la ateliere de lectură individuale sau de grup.

Un alt obiectiv al proiectului a constat în dezvoltarea creativității și a abilităților de viață independentă, copiilor și tinerilor fiindu-le facilitate sesiuni creative tematice atât în locații, cât și în mediul online.

În ceea ce privește domeniul sănătate, zeci de copii au participat la activități de informare pe diverse tematici precum: igienă orală, igienă corporală, sănătatea somnului, dependențe.

Și componenta psihologică a fost atinsă în tot acest timp, psihologii Inocenți oferind sprijin și consiliere atât copiilor, cât și părinților pentru a face față provocărilor întâmpinate pe parcursul anului. De asemenea, aceștia au primit și donații constând în produse alimentare, produse de igienă și rechizite, cu atât mai mult cu cât din cauza pandemiei, o parte din familii a rămas venituri ca urmare a disponibilizării părinților.

Din sfera “consiliere și orientare în carieră”, 31 de beneficiari au fost consiliați, 4 urmând cursuri de formare profesională, iar 6 angajându-se în perioada de raportare.

Întrucât activitatea cu cei mici a fost preponderent în mediul online, și noi am pus accent pe dezvoltarea abilitaților digitale în rândul beneficiarilor prin următoarele activități:

  • “Cyber security and Cyber bullying”. Au fost organizate 93 de sesiuni în cadrul cărora 63 de copii și tineri și 22 părinți au aflat care sunt avantajele și dezavantajele internetului, cum pot identifica un pericol, dar și cum își pot securiza datele. 
  • “Acces la tehnologie în contextul pandemiei”. 30 copii și tineri au primit tablete pentru a putea avea acces la educația online. 
  • “Suport în operarea instrumentelor digitale”. Specialiștii Inocenți au sprijinit 45 de copii și tineri pentru a-și dezvolta abilitățile de utilizare a instrumentelor și aplicațiilor necesare școlii online. 

De asemenea, pe parcursul anului 2020, echipa Inocenți a primit sprijin din partea a 129 voluntari (studenți sau specialiști din diverse domenii de activitate).

Mulțumim mult, United Way România, pentru tot sprijinul acordat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *