bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Educație și sănătate pentru copii provenind din familii dezavantajate 2022

10 ianuarie 2022by Fundația Inocenți0
educatie-si-sanatate-2

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021, Fundația Inocenți – Filiala București a derulat proiectul “Educație și sănătate pentru copii provenind din familii dezavantajate”, finanțat de United Way România, pentru un număr de peste 70 copii și tineri și peste 80 de părinți și aparținători.  În ciuda contextului epidemic actual și a restricționărilor impuse de pandemie, specialiștii Inocenți (pedagogi sociali, asistent social, lucrător de tineret, psihologi) și voluntarii au oferit suport beneficiarilor, atât la locație, cât și online sau la domiciliul acestora, în funcție de nevoile apărute.

Pe parcursul celor 12 luni de proiect, beneficiarii copii și tineri au primit sprijin pentru a parcurge cu succes întregul proces instructiv-educativ, dar și rechizite și echipament școlar necesar. În această perioadă, aproximativ 40 dintre aceștia și-au îmbunătățit rezultatele școlare prin participarea la activitățile zilnice Inocenți. De asemenea, peste 40 de copii și-au dezvoltat abilitățile de citit prin participarea la sesiuni de lectură individuale sau de grup.

Un alt obiectiv al proiectului a constat în desfășurarea de activități de informare și educație pentru sănătate, la care au participat peste 80 de beneficiari, iar în ceea ce privește dezvoltarea abilităților de viață independentă, peste 60 de beneficiari ai proiectului au participat la sesiuni creative tematice, atât în locații, cât și în diferite deplasări cu tematici diverse.

Nu a fost neglijată nici componenta psihologică, specialiștii psihologi Inocenți oferind sprijin și sesiuni de consiliere atât copiilor și tinerilor, cât și părinților acestora, pentru a face față cu succes problemelor și provocărilor apărute pe parcursul întregului an. De asemenea, consilierea în carieră  și formarea profesională au fost componente vizate, la finalul perioadei de raportare un număr de 6 beneficiari angajându-se.

Mulțumim, United Way România, pentru tot sprijinul acordat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *