bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Familia, “coconul” în care înflorește viitorul

30 decembrie 2022by Fundația Inocenți0

Chiar asta ar trebui să reprezinte familia, nu-i așa? Cătălin este un caz fericit, un copil care, în procesul lui de creștere și dezvoltare, se bucură întotdeauna de sprijinul familiei sale. 

În vârstă de 8 ani, Cătălin este parte din programul educațional Inocenți din București încă din luna august 2021. Provine dintr-o familie formată din 4 membri, el fiind mezinul care debordează de energie și de dorința de a fi remarcat.  

Bineînțeles, și în programul nostru, energia și dorința lui de cunoaștere ne-au impresionat în mod constant. A participat la nenumărate activități educaționale formale și nonformale care l-au transformat într-un copil capabil să absoarbă toate informațiile noi din jurul său. 

Părinții joacă pentru el un rol extrem de important, fiind sprijinul său în orice acțiune, dar și cei care sunt mereu prezenți. A avut mereu susținerea familiei pentru a se dezvolta și a știut că are libertatea de a experimenta tot ceea ce noi, Fundația Inocenți, îi putem oferi. Încă de la primele interacțiuni cu echipa Inocenți, Cătălin a demonstrat că este o personalitate puternică, însă agitația care îl stăpânea câteodată îi dădea uneori de furcă în interacțiunea cu ceilalți copii. 

Participarea la activitățile nonformale din cadrul programului de suport educațional i-a stimulat acestuia capacitatea de a-și gestiona cu o mai mare ușurință temperamentul și de a avea răbdarea necesară pentru a finaliza o activitate. De la copilul pe care l-am cunoscut inițial, avem acum alături de noi un copil înfloritor, capabil să (se) înțeleagă cu o mai mare ușurință și să poată asculta atent și activ ceea ce petrece în jurul său. Considerăm că inclusiv excursiile în natură, mersul la film, activitățile practice de lucru manual și multe altele au contribuit la evoluția sa. 

Cătălin este în continuare un băiat curios care nu contenește să îți adreseze întrebări și care reușește să te uimească prin bunăvoința sa. Suntem tare mândri de evoluția lui și suntem convinși că acesta este doar începutul unui parcurs frumos!

 

Programul de suport educațional Inocenți București este susținut de Pepco România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *