bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Fundația Inocenți – Filiala București și United Way România, parteneri în construirea viitorului copiilor defavorizați

Fundația Inocenți – Filiala București a derulat în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022 proiectul “Educație și sănătate pentru copii provenind din familii dezavantajate”, finanțat de United Way România, pentru un număr de peste 100 copii și tineri și peste 50 de părinți și aparținători

Pe parcursul celor 12 luni de proiect, prin activități structurate și intervenție constantă din partea specialiștilor Inocenți, beneficiarii direcți au fost susținuți să se dezvolte atât din punct de vedere educațional, cât și social și emoțional.  

În ceea ce privește educația formală, din cei peste 100 de copii și tineri înscriși în proiect, 94 au înregistrat o îmbunătățire a prezenței la școală, în vreme ce mai bine de jumătate dintre ei și-au îmbunătățit rezultatele școlare prin participarea activă la activitățile Fundației Inocenți. De asemenea, alte activități desfășurate periodic în cadrul proiectului de față au vizat: dezvoltarea abilităților de citit în rândul celor mici, creșterea interesului pentru știință, precum și a grijii față de natură. Nici de data aceasta nu a fost omisă componenta privind educația pentru sănătate, copiii și adulții luând parte la activități prin care au aflat cât de importantă este alimentația sănătoasă, aportul sportului pentru o dezvoltare armonioasă, dar și cum pot implementa obiceiuri bune în familia lor.   

Un alt obiectiv al proiectului a constat în oferirea de sesiuni de consiliere în carieră pentru tineri și adulți (părinți și reprezentanți legali ai copiilor) în vederea creșterii șanselor de integrare pe piața muncii. 

Și componenta psihologică a fost extrem de importantă de-a lungul celor 12 luni de proiect, psihologii organizației oferind sprijin și sesiuni de consiliere copiilor, tinerilor, dar și părinților acestora, atât pentru a face față provocărilor curente, cât și pentru a-și descoperi resursele necesare îmbunătățirii stilului de viață. 

În implementarea acestui proiect, Fundația Inocenți – Filiala București s-a bucurat de o bună colaborare cu reprezentanții unităților de învățământ, dar și de sprijinul primit din partea a 60 de voluntari, studenți, dar și angajați din diferite domenii de activitate.

 

Ateliere pe tematici din sfera sănătății mintale pentru elevii bucureșteni 

Datorită sprijinului United Way, prin intermediul acestui proiect, am introdus o nouă componentă activității noastre și anume ateliere pe diverse tematici din sfera sănătății mintale. Scopul acestor sesiuni constă în creșterea gradului de informare și conștientizare cu privire la sănătatea mintală în comunitatea adolescenților și tinerilor. Psihologii Inocenți au ajuns pe parcursul anului trecut la nu mai puțin de 167 de copii și tineri din unitățile de învățământ din București. 

Mulțumim, United Way România, pentru tot sprijinul acordat!

 

Despre Fundația Inocenți – Filiala București 

Fundația Inocenți – Romanian Children’s Relief este o organizație non-profit care sprijină copiii să își atingă potențialul maxim. Suntem alături de copii, tineri și familiile acestora prin programe structurate conduse de specialiști în domeniu pentru a preveni și ameliora situații de risc. 

Fundația Inocenți – Filiala București desfășoară trei tipuri de programe:

  • Programul de suport psiho-social “Viața Copilului” pentru copiii spitalizați în trei spitale din București și Cluj-Napoca;
  • Programele de suport educațional și integrare socială Inocenți în școli din București și Glina (jud. Ilfov);
  • Programul de “Alfabetizare în sănătate mintală” pentru adolescenți și tineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *