bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Încă un an de poveste alături de Pepco România

11 octombrie 2021by Fundația Inocenți0
Încă-un-an-de-poveste-alături-de-Pepco-România

În perioada 1 octombrie 2020- 30 septembrie 2021, Fundația Inocenți, Filiala București s-a bucurat de sprijinul Pepco România în vederea desfășurării programului de suport educațional și integrare socială.

Principalul scop al proiectului a constat în oferirea de oportunități și experiențe educative copiilor și tinerilor din familii dezavantajate, în vederea dezvoltării abilităților de viață independentă și a abilităților sociale.

Astfel, pe parcursul celor 12 luni, peste 50 de copii și adolescenți au participat la ieșiri și excursii (educative și recreative), precum și la diverse activități extra-curriculare. Printre destinațiile care au adus beneficiarilor, pe lângă distracție, și mai multă cunoaștere și deschidere către dezvoltarea orizontului nonformal, se numără: Castelul Peleș, Muzeul Copiilor, Grădina Botanică, Muzeul Satului, Palatul Parlamentului, litoralul românesc etc. Nici activitățile sportive nu au fost omise, astfel micuții s-au distrat în parcul de aventură Edenland, cu caiacele pe lacul Herăstrău sau chiar la patinoar în mijlocul verii. Pe lângă ieșirile pline de aventură, atât online, cât și în locațiile în care se desfășoară programele educaționale Inocenți, specialiștii au organizat constant activități de educație non-formală și sesiuni creative, pentru a sprijini copiii și tinerii să își dezvolte creativitatea, independența în acțiune, dar și o gândire sănătoasă. De asemenea, chiar dacă a fost încă un an atipic din cauza pandemiei, am reușit să marcăm împreună momentele importante de peste an, precum sărbătorile de iarnă, sărbătorile pascale, 1 Iunie, dar și zilele de naștere ale copiilor.   

O altă componentă a proiectului Inocenți a constat în oferirea de suport psihologic copiilor beneficiari, precum și familiilor acestora.

Pentru a veni în sprijinul familiilor care se confruntă cu situații materiale dificile, echipa Inocenți a asigurat acestora pachete cu alimente de bază, produse igienico-sanitare, rechizite și materiale educaționale.

În implementarea proiectului, echipa Inocenți formată din pedagogi, psihologi, asistent social, lucrător de tineret, a primit sprijin din partea a peste 40 de voluntari.

Mulțumim din suflet, Pepco România, pentru încă un an plin de experiențe inedite pentru copiii și tinerii din programele educaționale Inocenți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *