bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Multi-art în spital – terapie prin joc pentru copiii spitalizaţi

Multi-art-in-spital-Fundatia-Inocenti

Fundația Inocenți – Filiala București desfăşoară din această vară, cu susţinerea Fundaţiei Orange, proiectul „Multi-art în spital” prin care sunt organizate până la finalul anului activități terapeutice prin joc în sprijinul copiilor şi al însoţitorilor acestora internaţi în Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din Bucureşti.   

Zilnic, psihologi și voluntari sunt alături de cei peste 250 de copiii internaţi în spital și organizează activități terapeutice şi educaționale prin joc adaptate stării de sănătate a pacienţilor, acordă suport părinților acestora pentru a dobândi mai multă înțelegere asupra bolii copiilor și pentru a-i învața cum să vină în sprijinul micilor pacienți. Activităţile includ arts & crafts, jocuri de grup, logopedie, masaj şi sesiuni de consiliere. 

În această lună, echipei proiectului i s-au alăturat studenţi voluntari de la Facultatea de Medicină care i-au învăţat pe copii cum pot avea grijă de propria sănătate și cum îi pot ajuta pe cei din jurul lor, acordând primul ajutor la nevoie. De asemenea, voluntarii au organizat o prezentare despre pubertate pentru adolescenţii internaţi în spital care au avut ocazia să discute liber cu psihologi și viitorii medici despre schimbările corporale și emoționale care apar la vârsta lor. 

De cele mai multe ori spitalul, procedurile medicale și tratamentul pot fi înfricoșătoare, cu atât mai mult pentru pacienții copii. Programul nostru își dorește să creeze în spitale o adevărată insulă a copilăriei, cu jocuri, jucării, povești, prieteni, empatie, bucurie și o stare de bine. Zilnic, suntem martorii unor schimbări pozitive prin care trec micii pacienți, iar acest lucru ne reconfirmă faptul că împreună facem ceea ce e bine”, a declarat Valentina Maghirescu, directorul Fundației Inocenți – Filiala București.

Proiectul „Multi-art în spital” are o valoare de 32 000 lei şi este coordonat de Valentin Costache, angajat Orange România, unul din cei 5 câştigători ai ediţiei din acest an a concursului de finanţare „Susţine un ONG!”. „Susține un ONG! este un fond care oferă finanțare pentru proiecte de filantropie propuse de angajați și dezvoltate alături de o organizație non-profit pentru ca ei să învețe să coordoneze un proiect, să învețe să caute resurse alternative de finanțare pentru proiectele în care cred,  să învețe să comunice un proiect, să dezvolte capacitatea de identificare de soluții la probleme sociale elementare. În felul acesta, programul urmărește să crească gradul de satisfacție personală al angajaților, atașamentul față de brandul Orange și să îi motiveze să rămână în companie.

Fundația Inocenți  oferă sprijin copiilor, tinerilor și familiilor acestora, care se află în situații de risc, astfel încât să se obțină ameliorarea condițiilor de viata, integrarea socială eficientă, creșterea și dezvoltarea echilibrată. Fundația este acreditată ca Furnizor de Servicii Sociale de către Ministerul Muncii, al Familiei și al Protecției Sociale. „Multi-art în spital” este un proiect aflat sub umbrela programului de suport psiho-social Inocenți „Viața Copilului”.

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. În cei peste 6 ani de activitate, Fundaţia Orange a investit peste 6.5 milioane de euro in proiecte de educaţie digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *