bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Tabără de fotografie și activități distractive, cu sprijinul Pepco România

2 octombrie 2020by Fundația Inocenți0
Tabără-de-fotografie-și-activități-distractive,-cu-sprijinul-Pepco-România

În perioada ianuarie-septembrie 2020, Fundația Inocenți, Filiala București, a primit sprijin financiar din partea Pepco România în vederea desfășurării programului de suport educațional și integrare socială de la Școala nr. 2 Cățelu (com. Glina).

Preț de 9 luni, aproximativ 50 de copii au luat parte la activități de educație formală (sprijin din partea specialiștilor Inocenți și a voluntarilor în efectuarea temelor, citit, scris), precum și activități de educație nonformală (inclusiv o tabără de fotografie), menite să le încurajeze și dezvolte creativitatea, abilitățile de viață independentă, exprimarea liberă, precum și creșterea stimei de sine. Întrucât din cauza pandemiei Covid19, începând cu luna martie 2020, cursurile din școli au fost sistate, o parte din activitățile programului s-a desfășurat în mediul online, specialiștii Inocenți fiind în contact permanent atât cu copiii, cât și cu părinții în vederea identificării nevoilor acestora. Pentru a veni în sprijinul familiilor, au fost livrate pachete cu alimente de bază, produse igienico-sanitare, rechizite și materiale educaționale, haine pentru copii. 

În același timp, psihologul Fundației a asigurat consiliere psihologică pentru beneficiari, iar pentru un număr de 5 copii, a fost contractat un logoped specializat care i-a ajutat să își îmbunătățească abilitățile de vorbire, limbajul și comunicarea.

Respectând toate regulile de siguranță impuse de pandemie, specialiștii Inocenți au vizitat și copiii care și-au sărbătorit zilele de naștere, bucurându-i cu tort și cadouri.   

În luna iulie, a fost organizată tabăra de fotografie virtuală la care au luat parte aproximativ 40 de copii. Echipați cu aparate foto și urmând anumite tematici săptămânale, precum alimentație sănătoasă, sport, pasiuni, mediul înconjurător, copiii au imortalizat sute de imagini și momente din viața lor. La finele taberei, participanții s-au bucurat de o expoziție doar pentru ei și familiile lor, au primit colaje cu cele mai reușite fotografii și au sărbătorit succesul împreună.

Activitățile prevăzute în acest proiect au fost desfășurate de către specialiștii Fundației Inocenți – Filiala București (psiholog, pedagog social, asistent social, coordonator program) și voluntari.

Mulțumim mult, PEPCO România, pentru tot sprijinul oferit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *