bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Un munte de exuberanță într-un trup de copil

Adorăm să fim martorii evoluției micuților din programele noastre, iar fiecare reușită a lor, oricât de mică ar fi, ne bucură enorm. Aceasta este împlinirea noastră, iar pașii mici spre “mai bine” sunt roadele misiunii noastre.

Ionuț este unul dintre copiii care au cunoscut o evoluție surprinzătoare din momentul în care au devenit parte din programele educaționale Inocenți din București.

Elev în clasa I, Ionuț este beneficiar al programului de suport educațional din luna ianuarie a anului trecut, participând cu mult entuziasm la toate activitățile de educație non-formală propuse. Încă de la primele interacțiuni, specialiștii Inocenți au observat nevoia lui Ionuț de a interacționa cu oamenii, de a-și satisface curiozitățile, de a fi provocat să gândească și să se exprime într-un mod cât mai creativ. Activitățile statice nu erau deloc pe placul lui, însă, ce i-a ajutat pe specialiștii Inocenți în colaborarea cu el, a fost tocmai descoperirea acelor acțiuni care îi aduceau satisfacție: activitățile creative, de mișcare, dar și cele care îi dau posibilitatea să își exerseze motricitatea fină sau grosieră.

Ionuț provine dintr-o familie cu doi copii, el fiind mezinul. Este înconjurat de dragostea mamei, a surorii și a bunicilor, dar are și momente dificile pe care învață să le gestioneze. Emoțiile lui sunt puternice, iar el acum deprinde modalități prin care să înțeleagă și să abordeze diferite stări emoționale. Nu îi este ușor și nu întotdeauna reușește să proceseze fiecare dintre aceste trăiri, dar, alături de specialiștii Inocenți, a înțeles cât de necesară este răbdarea pentru a obține rezultate frumoase cu și pentru el.

Datorită calităților lui nenumărate și a dorinței de cunoaștere și auto-depășire, suntem convinși că în anii următorii vom fi martorii unui parcurs frumos atât din punct de vedere educațional, cât și al dezvoltării personale a lui Ionuț.

 

* Programul de Suport Educațional Inocenți, București este susținut de Pepco România.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *