bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

În parteneriat cu Pepco România, Construim trepte către un viitor mai bun

15 februarie 2023by Fundația Inocenți0

Pentru o dezvoltare armonioasă, copiii au nevoie de o abordare holistică din partea adulților din viața lor, de un mediu sănătos și inspirațional deopotrivă. 

Copiii au nevoie să trăiască experiențe cât mai diverse, să fie încurajați să își identifice și gestioneze emoțiile, să fie “provocați” să își descopere și dezvolte abilitățile. 

Pe scurt, toate acestea sunt, de fapt, și câteva dintre obiectivele programelor de suport educațional și integrare socială pe care Fundația Inocenți – Filiala București le desfășoară de mai bine de 10 ani în București și Ilfov. În această călătorie frumoasă, care are ca personaje principale copiii, ni s-a alăturat în anul 2019 PEPCO România. 

Prin reprezentanții săi, PEPCO România a răspuns pozitiv apelului nostru de a sprijini copiii din medii defavorizate dincolo de acțiunile privind educația formală. Împreună reușim să construim un mediu interactiv în care micuții își depășesc limitele, își descoperă pasiunile și își hrănesc abilitățile. Așa măsurăm noi succesul în ograda Inocenților: prin fiecare reușită indiferent cât de mică, prin bucuria celor mici și un strop de mai bine adus familiilor beneficiare. 

Peste 130 de copii, incluși în proiectele derulate de Fundația Inocenți, cu sprijinul Pepco România  

Din 2019 până în prezent, peste 130 de copii au făcut parte din proiectele derulate de Fundația Inocenți – Filiala București, cu sprijinul Pepco România. Pentru ei, am organizat în toți acești ani numeroase activități și evenimente menite să le dezvolte abilitățile de viață independentă, să le dezvolte creativitatea, să îi ajute să își descopere și dezvolte pasiunile. Au fost, de asemenea, experiențe care, prin unicitatea lor, s-au transformat în amintiri pe viață. Pe de o parte vorbim despre intervențiile zilnice pe care echipa noastră multidisciplinară le desfășoară pentru copiii beneficiari ai programelor de suport educațional și integrare socială, pe de altă parte, merită menționate excursiile la munte sau la mare, taberele de vară, ieșiri la film, la patinoar sau la muzee, sărbătorirea zilelor de naștere și multe alte asemenea momente. Știm că toate acestea nu pot schimba viitorul peste noapte, dar, avem încrederea că fiecare acțiune se transformă într-o treaptă către un viitor mai bun pentru acești copii, iar Pepco România a înțeles acest parcurs și suntem recunoscători pentru acest parteneriat.  

Proiectul curent, derulat de Fundația Inocenți – Filiala București cu sprijinul Pepco România vine în întâmpinarea nevoilor a peste 50 de copii și adolescenți aflați în situații de risc cărora li se oferă șansa să își dezvolte abilitățile de viață independentă prin participarea la activități extra-curriculare constante atât în grup restrâns, cât și în cadrul acțiunilor în comunitate. Este vorba despre ateliere creative, sesiuni de dezvoltare personală, dar și numeroase activități în aer liber, vizite la diverse obiective de interes, excursii și tabere. Vom sărbători împreună și evenimentele importante de peste an precum sărbătorile de iarnă, sărbătorile pascale, ziua copilului, dar și zilele de naștere. Alți 100 de copii și adolescenți vor participa la activități punctuale de incluziune socială în comunitate, printre acestea numărându-se ateliere creative, biblioteca vie, dar și prezentări pe diferite tematici.

 

Despre Fundația Inocenți – Filiala București

Fundația INOCENȚI este o organizație neguvernamentală al cărei scop este acela de a oferi sprijin copiilor, tinerilor și familiilor acestora, care se află în situații de risc, astfel încât să se obțină ameliorarea condițiilor de viață, integrarea socială, creșterea și dezvoltarea echilibrată. Fundația este acreditată ca Furnizor de Servicii Sociale de către Ministerul Muncii, al Familiei și al Protecției Sociale. Fundația Inocenți – Filiala București desfășoară trei tipuri de programe: programele de suport psiho-social “Viața Copilului” pentru copiii spitalizați în trei spitale din București și Cluj-Napoca; programele de suport educațional și integrare socială Inocenți se desfășoară în două școli din București și o școală din Glina (Ilfov), programe de Alfabetizare în sănătate mintală” pentru adolescenți și tineri. www.inocenti.ro.

Despre PEPCO România

Pepco este lanțul de retail european cu cea mai rapidă creștere, oferind îmbrăcăminte pentru întreaga familie și bunuri de uz casnic. Motto-ul rețelei „Descoperă calitatea, bucură-te de preț” atrage în fiecare lună milioane de clienți. Compania are aproape 3.000 de magazine și este prezentă în 17 țări din Europa. În prezent, rețeaua are peste 25.000 de angajați, dintre care aproximativ 2970 doar în România.

La nivel de grup, Pepco desfășoară activități extinse în domeniul dezvoltării durabile pe baza unei strategii care acoperă toate domeniile ESG. Scopul companiei este de a implementa și de a oferi clienților soluții durabile prin reducerea impactului activității asupra mediului și ajută clienții să facă alegeri mai informate și benefice pentru planetă, în fiecare zi. Din punct de vedere social, își propune să diminueze inegalitățile și să ofere șanse egale la un start bun în viața de adult copiilor și adolescenților. Nu în ultimul rând, investește în dezvoltarea angajaților și îi încurajează să se implice în acțiuni de voluntariat.

Pentru mai multe informații accesați www.pepco.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *