bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Educație non-formală, excursii, vizite și tabere cu sprijinul Pepco România

5 octombrie 2022by Fundația Inocenți0
Educație-non-formală

Peste 50 de copii, precum și familiile lor au fost parte dintr-un proiect de educație non-formală și integrare socială derulat de Fundația Inocenți – Filiala București, cu sprijinul financiar oferit de Pepco România, în perioada 1 octombrie 2021 – 30 septembrie 2022.

Scopul proiectului a constat în crearea de oportunități pentru copiii și tinerii care provin din medii dezavantajate, menite să le dezvolte noi competențe, prin participarea la experiențe educative, colaborative, recreative, dinamice.

Astfel, printre experiențele care au contribuit la dezvoltarea unor noi competențe și abilități copiilor, precum și crearea unor amintiri de poveste se numără tabăra de la Timișu de Jos, tabăra de creație de la Moara de Hârtie (Comana), vizite și ieșiri organizate la Muzeul Copiilor, Delta Văcărești, litoralul românesc, Edenland, Muzeul Militar, cinematograf, patinoar, dar nu numai. Pe lângă toate aceste momente pline de aventură și distracție, echipa multidisciplinară Inocenți a organizat constant în programe activități de educație non-formală și sesiuni creative, pentru a sprijini copiii și tinerii să își dezvolte creativitatea, abilitățile de viață independență, dar și o gândire sănătoasă. De asemenea, pentru micii Inocenți au fost marcate într-un cadru festiv și sărbătorile de iarnă, sărbătorile pascale, 1 Iunie, dar și zilele de naștere.

Un alt obiectiv al proiectului încheiat a vizat părinții și alți adulți din familiile beneficiare, peste 40 de persoane primind sprijin administrativ, consiliere socială, psihologică și educațională, inclusiv sprijin material (produse de igienă personală, de igiena casei, alimentare, rechizite și materiale educaționale) atunci când a fost necesar.

Proiectul de față a fost implementat de către o echipă multidisciplinară formată din pedagogi, psihologi, asistent social, lucrător de tineret, fiind implicați și peste 30 de voluntari.

Mulțumim din suflet, Pepco România, pentru încă un an plin de experiențe inedite pentru copiii și tinerii din programele educaționale Inocenți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *