bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ioana, despre timiditate transformată în determinare

Povestea-Ioanei-1

Astăzi, împărtășim cu voi o poveste extraordinară despre curaj, ambiție și dorințe împlinite. Este vorba despre parcursul Ioanei care face parte din familia Inocenților de aproape 10 ani.

Pe Ioana am cunoscut-o în anul 2014, venind timid în sala de clasă unde specialiștii Inocenți desfășurau programul de suport educațional în satul Cățelu, județul Ilfov. Însoțită de bunica ei, micuța venea zilnic pentru a desluși misterele școlii. Pe lângă timiditatea cu care aborda lucrurile, Ioana ne-a arătat că este un copil curios și ambițios, dar căruia îi lipsea încrederea în capacitățile proprii. Crescută de tatăl și bunica paternă, alături de fratele ei mai mic, Ioana se străduia zilnic să prindă curaj și să fie din ce în ce mai bună la școală, dar și la treburile gospodărești. Cu o dragoste nemărginită pentru bunica ei, cea care i-a fost practic cea mai apropiată de figura maternă în familie, Ioana a înțeles curând că e în puterea ei să schimbe lucrurile în jurul ei, atâta timp cât își dorește acest lucru.

Cu sprijin educațional oferit de specialiștii și voluntarii Inocenți la materii precum limba română, matematică, biologie și chimie, cu suport primit în cadrul sesiunilor individuale de consiliere psihologică, timiditatea și lipsa de încredere s-au transformat în ambiție și determinare, pentru a arăta celor din jur că este o persoană pe care se pot baza, pentru a-și demonstra că este puternică, pentru a fi din ce în ce mai bună și a îndrăzni să viseze și să aspire din ce în ce mai sus.

Pe lângă suportul educațional primit, Ioana a participat și la alte activități propuse de specialiștii Inocenți: ateliere creative, de dezvoltare personală, tabere de cunoaștere și aventură.

Parcursul ei educational și individual a fost cu suișuri și coborâșuri, cu emoție, momente de deznădejde, dar și de bucurie. Cu aceeași determinare cu care ne-am obișnuit în ultimul timp, în această vară Ioana a absolvit cursurile liceale și a obținut rezultate foarte bune la examenul de Bacalaureat. Cu încrederea și responsabilitatea viitorului adult, Ioana este acum proaspăt înscrisă la facultate, hotărâtă să își învingă toate temerile, știind că se poate baza atât pe ea, cât și pe cei din jur care i-au fost alături până acum.

Mult succes în continuare, om ambițios și puternic! Ne bucurăm că putem să îți fim în continuare alături!

Programul de suport educațional și integrare socială Inocenți este susținut de United Way România.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *