bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ioana – trepte către creativitate și încredere în sine

Ioana-–-trepte-către-creativitate-și-încredere-în-sine-1

Multă lume știe despre mine cât de mult îmi plac animalele. Astăzi am văzut miei, țapi, struți, cămile și m-am bucurat foarte tare. M-am bucurat și că am fost mai mulți cei care am făcut traseele prin copaci. Dacă eram singură, nu cred că le făceam, dar pentru că am fost toți am avut mai mult curaj să merg mai departe

afirma Ioana la sfârșitul excursiei la Edenland Park.

Ioana are 10 ani, este elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială Ferdinand I, iar printre pasiunile ei se numără dragostea și grija față de animale, explorarea locurilor noi și experiențele cât mai diverse de care se bucură de fiecare dată din plin. Ioana face parte din programul de suport educațional Inocențîncă de când era în clasa a II-a. 

În ultimii ani, aceasta a participat la majoritatea excursiilor și activităților non-formale pe care le-am desfășurat. Una dintre excursiile ei preferate a fost cea din satul Viscri, județul Brașov. Despre această experiență, Ioana afirmăMă simțeam liberă în natură, mi-a plăcut foarte mult mâncarea de acolo, am dormit împreună cu colega mea Roberta, avem loc de joacă. Mi-a plăcut foarte mult la cărămidar, mai ales că am putut să mă dau cu noroi pe față și să îmi pun frunze în păr. Mi s-a părut interesantă școala și cum învățau trei clase în aceeașîncăpere. Era un sat foarte frumos și simplu, iar când îmi amintesc de acea excursie mă binedispun.

Ioana a evoluat foarte mult prin prisma activităților non-formale la care a luat parte. În momentul intrării în program era o fată timidă căreia îi era dificil să vorbească de față cu mai mulți oameni sau să spună ce își dorește fără să se rușineze. Nu avea încredere în forțele proprii șîn propriile abilități, dar era mereu dornică să exploreze și să testeze. 

Dorința de cunoaștere a ajutat-o foarte mult să îșînvingă temerile, să comunice cu oamenii noi pe care i-a întâlnit, să vadă medii diferite de viață, să se bucure de natură și să aibă încredere că orice își propune să facă se va îndeplini. Aceste lucruri au fost observate și de către învățătoare, aceasta afirmând că Ioana este mai deschisă, mai creativă în activitățile pe care le are de realizat la școală și că, prin pași mici, devine mai comunicativă față de colegi, dar și față de ea.

În această călătorie a cunoașterii și a dezvoltării, pe lângă sprijinul pe care îl primește din partea Fundației Inocenți – Filiala București, Ioana se bucură și de susținere din partea mamei sale care o încurajează ori de câte ori a avut nevoie pentru a-și depăși limitele și a dobândi încredere în propriile forțe. 

Povestea Ioanei și parcursul ei în familia Inocenților se dezvoltă atât de frumos și datorită sprijinului pe care Fundația Inocenți – Filiala București îl primește din partea PEPCO România. Mulțumim din suflet pentru suport și parteneriat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *